• Spørgsmål og svar om flaring

  Publiceret 02-07-2021

  Produktionen af olie og gas bidrager til at sikre forsyningen af energi og råstoffer, som er fundamental for et moderne samfund. Men produktionen, herunder flaring af fossile brændstoffer, påvirker vo ...

 • Spørgsmål og svar om Nordsøfondens økonomi

  Publiceret 05-05-2021

  Vi har samlet en række spørgsmål om Nordsøfondens økonomi. Du kan også læse om Nordsøfondens og Nordsøenhedens økonomi og lovgrundlag under Organisation her på hjemmesiden. Nedenfor dykker vi ned i no ...

 • Sleipnir-kranen ved Tyra feltet

  Artikel: Milepæl nået for genopbygning af Tyra feltet

  Publiceret 08-07-2020

  Gasfeltet Tyra, der ligger i Nordsøen ca. 225 km vest for Jylland, har siden 1984 forsynet Danmark med naturgas. Netop i disse år sker der store ændringer på feltet. Nye anlæg på grund af nedsyn..

 • Artikel: Fornyet aktivitet i Nordsøen

  Publiceret 01-07-2019

  Selskaberne, der er aktive i Danmark, viser igen interesse for at efterforske og bore i den danske del af Nordsøen efter en årrække uden boringer. Den seneste efterforskningsboring i Danmark var Xana-..

 • Artikel: Er der et mønster? Trends kan vise vejen for efterforskning

  Publiceret 20-11-2017

  Hvordan finder man ud af, hvor man skal lede efter olie og gas? En af mulighederne er at se efter mønstre i den viden, man har om undergrunden og lede efter mulige trends. Forekomster af olie og gas s..

 • Artikel: Succesfuld udbygning af Tyra Sydøst feltet

  Publiceret 13-09-2017

  I marts 2017 kom den niende og sidste brønd i udbygningen af Tyra Sydøst feltet i produktion. Derved er et succesfuldt projekt afsluttet. Tyra Sydøst feltet ligger mellem Tyra feltet og Halfdan felt..

 • Spørgsmål og svar om frakturering

  Publiceret 03-07-2017

  Vi har samlet en række spørgsmål og svar om frakturering - også kaldet fracking. Se også faktaarket om den tekniske udførelse af boringer og frakturering i "Faktaark" boksen.

 • Artikel: Produktion fra Ravn feltet åbner for nye muligheder

  Publiceret 19-04-2017

  Ravn feltet er blevet sat i produktion i begyndelsen af 2017. Området omkring Ravn feltet er blevet kortlagt og analyseret omhyggeligt af flere selskaber siden tildeling af en licens i 1. udbudsrunde..

 • Artikel: Nye perspektiver for olie- og gasproduktion i Nordsøen

  Publiceret 22-03-2017

  Rammerne for nye investeringer i olie- og gasproduktion i Danmark er nu fastlagt gennem en ny aftale mellem regeringen og partnerne i DUC. Aftalen medfører forbedringer af rammevilkårene for olie- og..