Ny direktør for Nordsøenheden

11-03-2016

1. juni 2016 tiltræder Birgitta Jacobsen som ny direktør for Nordsøenheden.

Birgitta Jacobsen afløser Peter Helmer Steen, Nordsøenhedens nuværende direktør, som efter at være fyldt 70 år har ønsket at trække sig tilbage. Peter Helmer Steen fortsætter som konsulent for Nordsøenheden året ud.

Nordsøenhedens bestyrelse har valgt at ansætte Birgitta Jacobsen som ny direktør. Birgitta Jacobsen er cand. oecon, MSc i Oil and Gas Management og har 15 års erfaring fra centraladministrationen.

Bestyrelsesformand Henrik Normann ser frem til at kunne byde den ny direktør velkommen.

”I Birgitta Jacobsen har vi fundet den helt rette leder med et unikt indblik i både olie- og gasbranchen og den regulatoriske ramme, som sektoren arbejder i. Hun vil på kompetent vis kunne drive Nordsøfonden videre og sikre en aktiv og professionel deltagelse i olie- og gaslicenserne. Nordsøfonden har en helt særlig rolle at spille i det videre arbejde med, at vi også i fremtiden får mest mulig værdi ud af undergrunden. Vi mener, at Birgitta Jacobsen er den rette til at stå i spidsen for dette arbejde.”

Birgitta Jacobsen har igennem hele sit arbejdsliv beskæftiget sig med dansk energipolitik med særlig vægt på tilsyn og regulering af olie- og gassektoren bl.a. som økonom, kontorchef og vicedirektør i Energistyrelsen.

”Det er en stor og spændende opgave at videreføre statens deltagelse i olie- og gasindvinding fra dansk område. Der skal i den kommende tid træffes nogle afgørende beslutninger i forhold til at sikre en langsigtet udnyttelse af de danske olie- og gasressourcer. Jeg ser frem til at lede Nordsøfondens bidrag til, at den danske stat får mest muligt ud af den fremtidige indvinding til gavn for såvel statskassen som beskæftigelsen i sektoren.”