Invitation til seminar om 8. udbudsrunde

16-08-2018

Den 23. august 2018 er Energistyrelsen vært for et seminar om 8. udbudsrunde i den danske del af Nordsøen. Energistyrelsen, Nordsøfonden, GEUS og brancheforeningen Olie Gas Danmark holder en række oplæg om vilkår for licenser, statsdeltagelse og ansøgningsprocessen generelt.

Runden åbnede for licensansøgninger i juni 2018 og lukker 1. februar 2019.

Nordsøfonden er statens deltager

På seminaret vil Nordsøfonden give en introduktion til rollen som statsdeltager og du vil kunne møde en række ansatte i Nordsøfonden.

Nordsøfonden vil som statens olie- og gasselskab deltage med 20 procent i de kommende licenser. Vi deltager allerede nu på lige vilkår med andre selskaber med 20 procent i alle licenser tildelt siden 2005, og fra 2012 har Nordsøfonden været partner i Dansk Undergrunds Consortium (DUC), som står for næsten 90 procent af den danske produktion.

Birgitta Jacobsen, direktør i Nordsøfonden udtaler: ”Jeg glæder mig over, at 8. runde nu er skudt i gang og ser frem til at kunne byde en række partnere velkommen. Selvom det danske område er modent, er der stadig et betydeligt potentiale af olie og gas. Både de etablerede selskaber med erfaring samt nye selskabers ”friske øjne” på olie-gasefterforskningen kan bidrage til at realisere dette potentiale”. 

"Jeg håber derfor, at alle med interesse for olie- og gasefterforskning i det danske område har lyst og mulighed for at deltage i seminaret”, fortsætter Birgitta Jacobsen.

Mere information

Du kan se invitationen på Energistyrelsens hjemmeside, hvor du også kan tilmelde dig. Her finder du ligeledes en række dokumenter og kort om runden og det danske område.