Total bliver ny partner i DUC

08-03-2018

I dag kan Nordsøfonden byde det franske olie- og gasselskab Total velkommen som ny partner i Dansk Undergrunds Consortium (DUC). Total indgik i august 2017 en aftale om at overtage A.P. Møllers olie- og gasaktiviteter. Overdragelsen er godkendt af de danske myndigheder, og i dag er handlen blevet gennemført.

Total bliver derved partner og operatør i DUC med en andel på 31,2 %. DUC samarbejder om at producere olie og gas fra eneretsbevillingens område i den danske del af Nordsøen. Shell deltager i DUC med 36,8 %, mens Nordsøfonden har 20 % og Chevron 12 %.

Birgitta Jacobsen, direktør i Nordsøfonden udtaler:

”Jeg er meget glad for at byde en af de førende, globale olie- og gasvirksomheder velkommen i DUC–samarbejdet. Jeg glæder mig til sammen med Total at arbejde for at styrke og fastholde den danske produktion af olie og gas i mange år frem.”

Samtidig med Totals indtræden ophører Mærsk Olie og Gas’ deltagelse i DUC-samarbejdet. Mærsk har gennem mere end et halvt århundrede været den væsentligste aktør på det danske område og har som operatør i DUC været drivkraften i udbygningen af 15 olie- og gasfelter i den danske del af Nordsøen.

Birgitta Jacobsen fortsætter:

”Jeg vil samtidig sige tak til Mærsk Olie og Gas for samarbejdet. Selskabet og de mange dygtige specialister har haft en afgørende rolle i at udvikle Danmark til en olie- og gasproducerende nation. Produktionen har betydet, at Danmark er selvforsynende med energi, samtidig med at sektoren giver skatteindtægter og sikrer arbejdspladser.”

 

Læs pressemeddelelse fra Total

 

DUC - Dansk Undergrund Consortium:

Shell Olie- og Gasudvinding Danmark B.V. Holland - 36,8

Total S.A. - 31,2 %

Nordsøfonden - 20,0 %

Chevron Denmark - 12,0 %

 

Total S.A. er operatør.