CO₂ i dybden – viden om fangst og lagring af CO₂ samlet ét sted

30-05-2024

En lang række offentlige og private aktører, der arbejder med fangst og lagring af CO2, er gået sammen om at skabe hjemmesiden CO2idybden.dk.

I de kommende år vil fangst og lagring af CO2, også kaldet CCS, blive mere udbredt i Danmark. Folketinget har nemlig besluttet, at klimateknologien er et nødvendigt redskab til at sænke udledningen af CO2, så vi kan nå klimamålene og begrænse den globale opvarmning.

Fangst og lagring af CO2 handler helt kort om at fange CO2'en inden den udledes til atmosfæren. Det kan for eksempel være ved affaldsforbrænding, cementfabrikker, biogasanlæg eller i andre industrier, hvor det er svært at undgå udledningen. CO2’en renses og komprimeres til væske, hvorefter den transporteres til lagring. Ved lagring pumpes CO2’en minimum 800 meter ned i undergrunden enten på land, kystnært eller til havs.

Fangst og lagring af CO2 er stadig ukendt for mange borgere. Der vil derfor naturligt være en række spørgsmål om behovet for teknologien, hvordan den fungerer samt hvor og hvornår det kommer til at ske.

”Nordsøfonden er partner i alle lagringslicenser, hvor vi varetager statens interesser. Som partner i alle licenser har vi en central rolle i lagring af CO2 i Danmark. Derfor vil vi gerne bidrage til, at alle har adgang til viden om fangst og lagring af CO2. CO2idybden.dk er en vidensplatform, der på baggrund af forskning og data fra officielle kilder og myndigheder, kan give svar og skabe overblik over teknologien, som vi skal anvende til at sænke udledningen af CO2,” fortæller CEO Birgitta Jacobsen. 

 

Kom med i dybden her og bliv klogere på fangst og lagring af CO2: CO2idybden

 

Kontakt

Birgitta Jacobsen
CEO